söndag 20 juli 2008

Gammalt

Veckans fototriss ska handla om gammalt, det har jag mycket av hemma. Det var svårt att välja, men det blev det här. På den översta bilden visar jag en gammal skänk som jag avlutade på 70-talet. På den står en fotogenlampa, tror den har stått i ett högreståndshem eftersom den är så hög. Den har säkert lyst upp många fint dukade bord.

Och här ett rökbord i trä och hamrad koppar. Det är väl inte på modet med sådana bord idag när alla ska sluta röka, men på 40-50 talet var dom högaktuella.


En gammal barngungstol som makens far hade som liten och han var född 1907. Om den var ny då vet jag inte.
Det var ett litet axplock hemifrån mitt. En gång för några år sedan när ett av mina barnbarn , som var 5 år då, kom upp på vinden, så säger hon. Oj, vad här var mycket loppmarknad, det säger allt om hur vi har det här hemma.
Vill du se fler bidrag till Fototriss så titta här.
Uppdatering: Denna gungstol är till barn, jag kan inte sitta i den.

9 kommentarer:

annette sa...

Underbara bilder allihop, min favorit blev dock gungstolen!

Ha det så bra!

//annette

Kaffebönan sa...

Älskar de gamla gungstolarna.. hm.. varför tänkte jag inte på det, jag har ju en gammal här hos mig.. tillhörde min gamlamormor:-)
Alltid svårt att välja, men..
Rökbordet, det där var en tid som jag knappt inte minns, men det är lite kul med det där.. så du har rökbord du:-)
ha de..
Får se nu.. här hoppar du rakt in i Kafferasten om jag skriver url..??
Vi tar det här:-)
http://caffepaus.blogg.se

Ingrid L sa...

Det är fina bilder alla tre, men gungstolen är min favorit. Vi hade en fin svart gammal gungstol i salen innan lösöret skiftades efter Åkes mamma och då gick den till en av hans systrar. Men vi håller ögonen öppna, för dyker det upp en liknande på någon auktion, ska vi minsann vara där och bjuda.

Ha en fin söndag!

Nollan sa...

Vilka vackra gamla saker du har i ditt hem! Rökbordet var ju lite roligt, inte så vanligt att se hemma hos människor idag :) Tycker mycket om bilden på barngungstolen som är så fin i sig. Och tillsammans med trägolvet, trasmattan och träpanelen på väggen blir det en härlig helhet. Ska jag vara petig är det lite synd att du fått med eluttaget och sladden i bilden, men förövrigt kanon!

♥ LottaM ♥ sa...

Vackra gamla ting Du visar - Ha en fin kväll

Paula sa...

Åh tänk om man kunde få vara liten igen å sitta å gunga. Jag satt alltid i mormors knä och gunga gungstol när jag var liten..
så den vinner mitt hjärta.

Mors Deka sa...

Vilka fina saker du har hemma! Jag bara måste komma och titta snart. Ska hälsa på Mjölgumpa på tisdag, så jag får väl diskutera en utflykt snart. KRAMEN!

Anneli sa...

Gungstolar är för härliga!! Skulle önska att jag satt i en nu och gungade mig bort istället för att sitta på jobbet här!! Inte lika roligt!! :O(

Härliga bilder!!

Må gott

//Anneli

matte sa...

härliga saker! jag hade också svårt att välja, gillar gammalt :D
gunstolen är sötast!